Nieuws

Uitbreiding van logeerplekken in Zuid-Kennemerland

Mantelzorgers zijn goud waard! Om te voorkomen dat mantelzorgers langdurig veel van zichzelf vragen en overbelast raken, is het verstandig dat ze af en toe op adem komen. Samen met zorgaanbieders Sint Jacob, Zorggroep Reinalda en Zorgbalans bieden wij daarom respijtzorg in de vorm van logeerzorg aan mensen die niet zelfstandig thuis kunnen blijven als de mantelzorger om welke reden dan ook tijdelijk niet beschikbaar is.

Geplande logeerzorg

Het overdragen van de zorg lukt mantelzorgers alleen als ze zeker weten dat het hun naaste aan niets ontbreekt. In Zuid-Kennemerland is dat goed geregeld. De logés verblijven in een prettig appartement van Kennemerhart locatie Overspaarne, Sint Jacob locaties Nieuw Delftweide of Schalkweide, het Reinaldahuis van Zorggroep Reinalda of locatie Breezicht van Zorgbalans.

Daar is 24 uur per dag zorg en toezicht beschikbaar en zijn de logés welkom bij de activiteiten die de zorginstelling organiseert. Ze kunnen bovendien hun eigen behandelaren zien of bezoeken. Kortom, de mantelzorger kan zijn zorgtaken met een gerust hart tijdelijk overdragen en even op adem komen voor de duur van drie dagen

Meer informatie

Mantelzorgers kunnen voor het regelen van geplande logeerzorg terecht bij de respijtcoaches van Tandem. Zij weten alles over de kosten, het regelen van de financiering via Wlz en Wmo en over de eigen bijdrage die verschuldigd is.

De Tandem-respijtcoaches zijn telefonisch bereikbaar op (023) 891 06 10 en via e-mail: respijt@tandemmantelzorg.nl of kijk op via www.tandemmantelzorg.nl.

U kunt hier ook de Flyer respijtzorg lezen.

 

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen