Nieuws

Uniek dansproject voor ouderen en mantelzorgers

Danstheater VOS, Kennemerhart Oppeppers en Hart nodigen thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Onder begeleiding van een choreograaf werken de deelnemers samen met professionele dansers in 16 repetities toe naar een voorstelling vol humor, herkenbare muziek, ontroering, elkaar in beweging brengen, aanraken, verbinding maken en het samenbrengen van verschillende mensen. De voorstelling wordt opgevoerd in de Schuur in Haarlem en in drie verschillende woonzorgcentra van Kennemerhart.

De combinatie van ouderen met mantelzorgers in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Bewegen is belangrijk voor ouderen en zeker voor ouderen met geheugenproblemen. Er is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig bewegen de achteruitgang van het proces vertraagt. Tijdens het dansen ervaren ouderen een geluksmoment. Er is even geen ziektebeeld. De ouderen worden weer in de kracht van hun leven gezet. Voor de mantelzorgers gaat het even niet om de zorg, maar specifiek om het samen zijn en toegroeien naar een andere vorm van contact en ontmoeting. De rolverdeling van mantelzorger en verzorgde wordt doorbroken. Even niet zorgen voor of regelen, maar samen ontspannen en plezier hebben.

De repetities vinden plaats op donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur bij Hart ( Kleine Houtweg 18 in Haarlem). De eerste repetitie is op donderdag 3 maart. Het project loopt tot de zomervakantie van 2022. Iedereen die hulp ontvangt of hulp geeft is welkom om zich als dansduo aan te melden. Danservaring is niet nodig. Je moet wel (redelijk) kunnen bewegen, maar een rollator of rolstoel is geen belemmering. Enthousiasme en zin om te dansen is wel van belang!

Op de website van Hart staat uitgebreide informatie over het project en een link voor aanmelden. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Yvonne de Vries van Kennemerhart (yvonne.de.vries@kennemerhart.nl, T 06-57564052).

Lees hier de blog van Arianne den Haan, Coördinator Cultuur & Sociaal Domein van Hart over het unieke dansproject in Haarlem voor ouderen samen met hun mantelzorger.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het VSBfonds, het Lang Leve Kunst Fonds, de gemeente Haarlem, de Bavo stichting en Stichting Univé Noord Holland Ledenfonds.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen