Nieuws

Vacature cliëntenraadsleden Kennemerhart

Lid worden van één van onze lokale cliëntenraden?

Maatschappelijk betrokken, hart voor ouderen, zinvol bezig zijn, oog voor een ander, sociaal, anderen ontmoeten en samenwerken, kennis delen én leren… Spreekt dit alles je aan? Dan is een lidmaatschap van één van onze lokale cliëntenraden welllicht iets voor jou!

Jouw werk

De cliënten en bewoners van Kennemerhart zijn allemaal anders en hebben ieder hun eigen verhaal. Als lid van de lokale cliëntenraad, bij wet geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz), behartig je de belangen van hen en praat je mee over de gang van zaken bij Kennemerhart. Je adviseert de lokale directie vanuit het cliënt- én het organisatieperspectief over beleidsonderwerpen die voor onze cliënten belangrijk zijn. Je geeft praktische voorstellen om de zorg te verbeteren. Daarbij gaat het niet om individuele klachten of wensen, het gaat om zaken die alle cliënten van de betreffende woonzorglocatie aangaan. Als lid van de cliëntenraad heb je een belangrijke rol in de communicatie tussen cliënten, hun naasten en de directie, waarbij het van groot belang is dat je vertrouwelijk met informatie kunt omgaan.

Elke lokale cliëntenraad heeft een afgevaardigde in de centrale cliëntenraad (CCR). De CCR overlegt met de Raad van Bestuur over beleidszaken die de cliënten van alle locaties raken. Zoals bijvoorbeeld het kwaliteitsjaarplan en de voortgaande rapportages hierover

We zijn binnen Kennemerhart  op zoek naar nieuwe cliëntenraadsleden. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vacatures voor onze woonlocaties Huis in de Duinen, De Blinkert, A.G. Bodaan, Meerleven, De Molenburg, Overspaarne, Schoterhof en voor de cliëntenraad voor thuiswonende clienten. We zoeken nieuwe cliëntenraadsleden die enkele uren per maand, op vrijwillige basis, hun kennis en kunde willen inzetten voor kwetsbare ouderen in Haarlem en omgeving.

Dit ben jij

 • Je bent gemiddeld twee uur tot maximaal twee dagdelen per maand beschikbaar
 • Je hebt binding met en voelt je betrokken bij de cliënten die jij vertegenwoordigt
 • Je stelt niet het individuele maar het gemeenschappelijk belang van cliënten voorop
 • Je bent communicatief vaardig en je kunt goed luisteren en samenwerken
 • Het onderhouden van contacten met cliënten en hun naasten ligt je goed
 • Je kunt (samen met de andere leden van de raad) je mening vormen over stukken en adviesaanvragen
 • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Het voelt goed voor jou om bij te dragen aan goede kwaliteit van zorg voor ouderen


Wij bieden jou

 • de mogelijkheid om de ontwikkelingen in de ouderenzorg van dichtbij te volgen
 • de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op deze ontwikkelingen en zo mee te helpen de kwaliteit van zorg voor onze cliënten te helpen verbeteren
 • een positieve en betrokken sfeer in de cliëntenraad
 • de mogelijkheid jouw kennis en vaardigheden in te zetten en te vergroten
 • zinvol werk dat bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling
 • een goede inwerkperiode waarbij je de locatie, de cliëntenraad en het raadwerk leert kennen
 • de mogelijkheid om een cursus cliëntmedezeggenschap te volgen
 • een reiskostenvergoeding conform de CAO VVT


Wil je meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van de betreffende woonzorglocatie. Voor de cliëntenraad extramurale zorg kan dit via het mailadres secretariaatkdz@kennemerhart.nl of 06 51978215.

De telefoonnummers van onze woonzorglocaties vind je hier.

Over Kennemerhart

Kennemerhart is volop in beweging als het gaat om het ontwikkelen van specialismen rondom Parkinson, NAH en dementie met ernstig probleemgedrag, zorgtechnologie, het werven van ‘de fijnste collega’ en vastgoed. Daarnaast werkt Kennemerhart nauw samen met partners in de regio om antwoord te geven op de toename van ouderen en de complexiteit van ouderenzorg.

Kennemerhart is een grote ouderenorganisatie in Zuid-Kennemerland. Met negen verpleeghuizen voor langdurige en kortdurende zorg in Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort, een behandelcentrum met een groot team van experts op het gebied van behandeling en begeleiding, innovatieve dagbesteding Kennemerhart Oppeppers met  locaties in Haarlem, Zandvoort, Heemstede en Bloemendaal en thuiszorg en wijkverpleging voor thuiswonende ouderen bieden wij wonen, zorg en welzijn aan zo’n 2500 ouderen in Haarlem en omstreken. Clienten én hun naasten kunnen rekenen op professionele, betrokken ondersteuning van onze 2300 zorgmedewerkers en 850 vrijwilligers.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen