Nieuws

Vanachter je laptop bijdragen aan het zorgen voor kwetsbare ouderen

Werken in de ouderenzorg is meer dan medicatie toedienen en helpen bij het aan- en uitkleden. Het beschermen van cliëntdata is óók onderdeel van de zorg. Dit geldt bijvoorbeeld voor Melvin van der Voort. Hij is senior medewerker servicedesk, applicatiebeheerder en onderdeel van het ICT team van Kennemerhart.

Melvin zijn carrière bij Kennemerhart begon al op 20-jarige leeftijd. Toen hij in 2006 startte als vakantiekracht. Even later maakte Melvin de overstap naar de afdeling cliëntservice. Tot hij in 2019 kwam te werken op de ICT servicedesk van Kennemerhart. “Mijn vriendin was toen zwanger van onze eerste dochter en ik was op zoek naar een functie met meer doorgroeimogelijkheden. Die functie vond ik op de ICT afdeling van Kennemerhart.”

Het ICT team, dat uit een front- en backoffice bestaat, begint elke ochtend met een dagstart. Op deze manier houden de medewerkers van de servicedesk, de applicatiebeheerders en de ICT adviseurs de verbinding met elkaar en blijven de lijntjes kort. “Het is een gezellig en jong team. Ook worden er geregeld door ons fanatieke potjes tafeltennis gespeeld.” Lunchen doen ze ook graag met zijn allen. “Ik durf wel te zeggen dat ons team de grootste afnemer is bij de nabijgelegen lokale slager en de Turkse bakker.”

Melvin verdeelt zijn tijd over twee rollen. Eén ervan is het -mede- aansturen van de ICT servicedesk. Waarbij hij in de gaten houdt of de doelen worden bereikt, de juiste werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de gestelde deadlines en of de Topdesk-meldingen worden opgepakt die gedurende de dag binnenkomen. De andere helft van de tijd is hij applicatiebeheerder. Als applicatiebeheeder beheert hij applicaties en neemt deel aan projecten, bijvoorbeeld het Elektronisch Cliëntendossier en geautomatiseerde toekenning van autorisaties (rechten) in applicaties.

Privacy is een belangrijk onderwerp binnen de ouderenzorg. Je wilt ten slotte niet dat cliëntdata op straat komt te liggen. Dit wordt gedaan door toepassing van twee-factor-authenticatie, het uitfaseren van lokale servers en overgang naar applicaties die in de cloud werken. Allemaal doelen die de applicatiebeheerders en de ICT adviseurs van Kennemerhart de afgelopen jaren gerealiseerd hebben.

Jaarlijks probeert Melvin een cursus of training te volgen om zijn kennis up to date houden. Kennemerhart faciliteert hem hierin. Waarom hij het werken voor Kennemerhart zo leuk vindt? “Het is mooi om te zien dat ons werk (in)direct invloed heeft op onze cliënten. Bijvoorbeeld in het geval van zorgdomotica. Je levert echt een maatschappelijke meerwaarde.” Ook de flexibiliteit is een voordeel. “We hebben de mogelijkheid om thuis te werken of om bijvoorbeeld later uren in te halen. Dat is handig als jonge ouder.”

Is werken als ICT-er binnen de ouderenzorg ook iets voor jou? Bekijk dan eens onze vacature voor ICT adviseur. En wie weet versla jij Melvin binnenkort wel met tafeltennis!

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen