Nieuws

ouderen passie project

Verhalen van passie in coronatijd

Jody van der Velde is geestelijk verzorger bij Kennemerhart. Het viel haar op dat wie ouderen werkelijk zijn en wat hen drijft soms uit beeld lijkt te raken. Daarom is zij een project gestart om bij bewoners verhalen van passie op te halen en samen (als dat lukt) te bedenken hoe dat in beeld gebracht kan worden. Ze werkt hierbij samen met een projectteam waaraan o.a. de fotograaf Peter van Beek en psycholoog Sue Ann Lourens deelnemen. Door dit proces zijn bronnen van passie en energie weer gaan stromen. Een prachtig fotoproject, waarin verhalen van zestien bewoners van De Molenburg centraal staan, was het resultaat. Inmiddels zijn acht van de zestien bewoners met behulp van een professionele fotograaf geportretteerd. De foto’s worden volgend jaar in Haarlem geëxposeerd.

Nieuwlicht

Cornelis van der Plas van het opinieplatform van de EO, Nieuwlicht, heeft een artikel geschreven over dit prachtige project. Bekijk het artikel via deze link of lees het artikel hieronder.

verhalen van passie

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen