Nieuws

Verpleeghuis Overspaarne behaalt Topcare-predicaat

Verpleeghuis Overspaarne van Kennemerhart mag zich vanaf nu een Topcare-expertisecentrum noemen. Op dinsdag 18 april 2023 ontvingen Nicole van Brunschot (ergotherapeut) en Esmé Vriend (gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie) het predicaat uit handen van de directeur van Stichting Topcare, David Engelhard. Overspaarne is hierdoor het eerste verpleeghuis in Nederland met dit predicaat voor de zorg en behandeling voor mensen met dementie met zeer complex probleemgedrag.

Directeur Overspaarne Suus Brink, directeur Topcare David Engelhard, gespecialiseerd verzorgende Esmé Vriend, ergotherapeut Nicole van Brunschot, beleidsadviseur Topcare Janneke Geertman en sr teamleider cliëntenzorg Karin Louter

Erkenning voor de inzet van onze medewerkers

Eind december 2022 bezocht de visitatiecommissie van Topcare het Haarlemse verpleeghuis. Er werd getoetst op 32 criteria die betrekking hebben op kennis delen, leren van elkaar en onderzoek doen. Met als doel de kwaliteit van zorg en behandeling te verbeteren. De commissie concludeerde dat Overspaarne aan alle eisen voldoet die Topcare stelt aan een beginnend expertisecentrum voor mensen met dementie en zeer complex probleemgedrag. Suus Brink, directeur Overspaarne: In een tijd waarin we te maken hebben met organisatorische uitdagingen, toegenomen zorgzwaarte en daarbij de complexiteit van deze specifieke doelgroep, komen medewerkers voor enorme uitdagingen te staan. Door samenwerking op te blijven zoeken, kennis te delen, te onderzoeken en te blijven reflecteren, lukt het medewerkers toch om deze specialistische zorg te leveren. Goede zorg gaat dus niet alleen over wie er woont, maar ook over wie er werkt. Houvast, verbinding, autonomie en ontwikkeling zijn belangrijke kernwaarden die binnen Overspaarne zichtbaar door medewerkers uitgedragen worden. Ik ben dan ook enorm trots op álle medewerkers en het predicaat is dan ook een extra erkenning voor de bergen werk die dag en nacht verzet worden. Carolien Koning, bestuurder bij Kennemerhart: 'Het Topcare predicaat sluit aan bij één van onze belangrijkste strategische ambities; namelijk topzorg voor elke cliënt. Daarnaast expert zijn in Parkinson, NAH én dementie met ernstig probleemgedrag. We zijn dan ook ontzettend blij met deze bevestiging.'

Topzorg

Topcare staat voor topzorg voor mensen met complexe aandoeningen die specialistische zorg nodig hebben. Het is een initiatief van verpleeghuisorganisaties die werken aan voortdurende verbetering van zorg. Een Topcare predicaat betekent dat er ruimte is om van elkaar te leren, dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen door bijvoorbeeld het doen van (wetenschappelijk en praktijk-)onderzoek, dat er samengewerkt wordt volgens een ambitieuze visie en dat er samen gekeken wordt naar wat er beter kan. David Engelhard, directeur Topcare: 'Het behaalde predicaat door Overspaarne bevestigt dat bewoners de zorg krijgen die bij hen past, dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat er ingespeeld wordt op hun behoefte.' Meer informatie over Topcare: www.topcare.nl

Over Kennemerhart en Overspaarne

Kennemerhart is er voor ouderen in Zuid-Kennemerland en biedt een breed scala aan (thuis)zorg en dienstverlening. Medewerkers en vrijwilligers vinden bij Kennemerhart een fijne werkplek waar ruimte is om (verder) te leren en zich te ontwikkelen. Met als doel er niet alleen voor cliënten te zijn, maar óók voor elkaar. De 2300 medewerkers en 850 vrijwilligers van Kennemerhart staan voor de allerbeste zorg en ondersteuning bij cliënten aan huis of zoals thuis op dag- en ontmoetingscentra en woonzorglocaties in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Bentveld en Zandvoort. Verpleeghuis Overspaarne is één van de tien woonzorglocaties van Kennemerhart. Het is gebouwd op het terrein van de voormalige Ripperda kazerne, nu cultureel erfgoed van Haarlem. In Overspaarne wonen ongeveer 100 mensen.

Boven van links naar rechts: Carolien Koning (Raad van bestuur Kennemerhart), David Engelhard (directeur Topcare) en Suus Brink (directeur verpleeghuis Overspaarne)

Onder van links naar rechts: Nicole van Brunschot (ergotherapeut), meneer Hijma (bewoner Overspaarne) en Esmé Vriend (gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie)

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen