Nieuws

Voorbereidingen vaccineren cliënten Kennemerhart van start

We zijn gestart met de voorbereidingen voor het vaccineren van onze bewoners in onze verpleeghuizen. De eerste stappen die we nu zetten zijn informatieverschaffing en het verkrijgen van toestemming van de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger. Deze groep cliënten ontvangen een dezer dagen informatie hierover. We hopen snel van de Rijksoverheid te horen wat de startdatum wordt van het inenten. Wanneer er meer informatie bekend is zullen wij dit uiteraard delen. De cliënten die voor de eerste fase voor het coronavaccin in aanmerking komen zijn onze bewoners in onze woonzorgcentra (intramurale cliënten) en GRZ en ELV cliënten. Andere cliënten, zoals thuiswonende cliënten, zullen afhankelijk van leeftijd en mobiliteit worden opgeroepen in een later stadium, door GGD en/of huisarts. Zie link: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2021/01/13/flowchart-vaccins/flowchart-vaccins.pdf

 

Wij zijn blij dat de eerste groep zorgmedewerkers vandaag hun eerste vaccinatie ontvangt. Wij kijken ook uit naar de start van het vaccineren van onze cliënten in verpleeghuizen, want dit is een belangrijke stap in de aanpak van het coronavirus. De langdurige zorg is hard getroffen door het coronavirus. Het is daarom ontzettend belangrijk dat bewoners van verpleeghuizen zo snel mogelijk het vaccin krijgen. Dit is een start van de fase waarin corona geen invloed meer krijgt op persoonsgerichte zorg en de kwaliteit van leven van onze bewoners.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen