Nieuws

Voorrang op huurwoning in Haarlem voor zorgpersoneel

Medewerkers in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang kunnen vanaf 1 juli voorrang krijgen op een huurwoning in Haarlem. Hiervoor start de gemeente Haarlem met een proef. De gemeente hoop hiermee het tekort aan zorg- en onderwijspersoneel om onze regio te helpen aanpakken. Ook zorgmedewerkers van Kennemerhart kunnen gebruik maken van de regeling.

Zo kunnen helpenden (+), verzorgenden en verpleegkundigen, mits zij voldoen aan de voorwaarden zoals al werken in Haarlem en woonachtig zijn buiten de regio Zuid-Kennemerland en minstens 20 km van de werkplek, zich inschrijven voor de voorrangsregeling. In onze regio is het gebrek aan zorg- en onderwijsmedewerkers groter dan gemiddeld in Nederland. Dat komt onder andere door het tekort aan beschikbare woningen. Kennemerhart ondersteunt dan ook de voorrangsregeling op huurwoningen voor zorgpersoneel in de gemeente Haarlem.

Meer informatie is te vinden op Voorrang op huurwoning voor medewerkers zorg en onderwijs | Gemeente Haarlem

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen