Nieuws

Vrijwilligers…wat fijn dat jullie er zijn!

Bij Kennemerhart werken zo'n 2000 mensen, zorgprofessionals die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor ouderen die dat nodig hebben. Net zo belangrijk als de zorgprofessionals zijn vrijwilligers. Zij leggen dan misschien geen infusen aan, verzorgen geen wonden of geven geen therapie. Maar wat ze wél kunnen is zorgen dat het leven van ouderen een beetje leuker en fijner is. Ouderen die wellicht eenzaam zijn en ondersteuning nodig hebben. Vrijwilligers zijn in staat nét dat beetje extra te bieden. De kers op de taart. Dat komt voornamelijk door hun sociale inbreng. Door de buitenwereld een beetje naar binnen te brengen. Door een kopje koffie of gewoon eentje extra te schenken. Door er eens met iemand op uit te trekken, te helpen bij activiteiten of samen een kaartje te leggen. Door de krant voor te lezen of door er simpelweg te zijn en een luisterend oor te bieden.   

Vrijwilligers zorgen er ook voor dat plannen realiteit kunnen worden. Want zonder onze vrijwilligers was het onlangs gehouden theaterdiner in de Janskliniek, waar cliënten een fantastische avond beleefden door ook zelf het podium op te gaan, niet mogelijk geweest. Zonder vrijwilligers had ook de bootreis, waar onder andere bewoners van Huis in de Duinen en A.G. Bodaan aan deelnamen, geen doorgang gehad. En zonder vrijwilligers waren de kerstbomen die alweer op de diverse locaties staan te stralen lang niet zo mooi geweest. 

Vrijwilligers. Onze organisatie telt er maar liefst 750. Allemaal dragen ze op hun eigen manier een steentje bij aan het welzijn van onze cliënten. En maken ze door hun aanwezigheid het leven van onze cliënten een beetje mooier. Hoe waardevol is dat! Met recht worden vrijwilligers dan ook jaarlijks op 7 december in het zonnetje gezet. Dankjewel lieve vrijwilligers. Wat ongelooflijk fijn dat jullie er zijn!

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen