Nieuws

Wet op de cliëntmedezeggenschap Zorginstellingen (WMCZ)

De Centrale Cliëntenraad (CCR) behartigt de belangen van alle cliënten van Kennemerhart en houdt zich met veel onderwerpen bezig. Over twee actuele onderwerpen informeren we u graag wat meer: de nieuwe Wet op de cliëntmedezeggenschap Zorginstellingen (WMCZ) en uiteraard corona.

WMCZ

De WMCZ die in juli 2020 is ingegaan, geeft de Cliëntenraden meer bevoegdheden. Elke zorginstelling kreeg de vrijheid om de uitvoering van de wet naar eigen inzicht in te vullen. De Cliëntenraden en het management van Kennemerhart hebben diverse keren overlegd. Nadat deze besprekingen succesvol afgerond waren, is de regeling begin dit jaar door de CCR en de Raad van Bestuur (RvB) ondertekend. Rond juli zal gekeken worden of er nog aanpassingen nodig zijn.

Met alle besprekingen over de WMCZ is ook het besef gerezen dat de Cliëntenraden en hun lokale management (teamleiders) meer moeten toegroeien naar volwaardig gesprekspartnerschap. De komende tijd zal dan ook aandacht besteed worden aan het versterken van de cliëntmedezeggenschap op alle locaties.

Corona

Dat corona enorm veel invloed kreeg op ieders leven zal niemand ontgaan zijn. Een ronduit zwarte bladzijde vormt het overlijden van meerdere bewoners en een medewerker. Ook de maandenlange afsluiting van de locaties leidde tot verdriet. Bewoners en hun dierbaren konden alleen maar achter glas of via een beeldschermpje in contact met elkaar komen.

De CCR heeft zich, tot op de dag van vandaag, door de RvB laten informeren over de ontwikkelingen in onze sector en de coronamaatregelen bij Kennemerhart in het bijzonder. Toen duidelijk werd dat er, naast landelijk beleid, ook ruimte kwam voor regelingen op maat, heeft de CCR erop aangedrongen om de Cliëntenraden hierbij te betrekken.

De vaccinatie van bewoners en medewerkers werpt gelukkig zijn vruchten af. Hoewel er voor ons, naasten, nog beperkingen gelden, staan de deuren weer op een kier. We kunnen niet wachten totdat die deuren weer als vanouds wagenwijd openstaan.

Wilt u reageren? Mail dan naar: secretariaatccr@kennemerhart.nl.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen