Nieuws

Wethouder Meijs geeft aftrap cultureel dagprogramma voor ouderen

Deelnemers van Kennemerhart Oppeppers waren deze week getuige van de aftrap van een wekelijks cultureel programma voor ouderen in Verhalenhuis Haarlem. De voorstelling Maria Maria Maria was de eerste van een reeks, speciaal geprogrammeerd om theaterbezoek voor ouderen toegankelijk te maken.  Wethouder Meijs benadrukte het belang van een culturele plek in de wijk waar je kunt genieten van voorstellingen, van elkaars verhalen en waar je elkaar kunt ontmoeten.

Samen met wijkbewoners en belangstellenden genoten deelnemers van Kennemerhart Oppeppers van de muzikale theatervoorstelling, waarin Maria, vertolkt door actrice en zangeres Jacobien Elffers, verhaalde over haar leven. De deelnemers bezoeken verschillende dagbestedingslocaties in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Medewerkers en vrijwilligers van Kennemerhart Oppeppers regelden vervoer vanuit de verschillende locaties zodat zoveel mogelijk ouderen aanwezig konden zijn. Annemieke de Vries, directeur extramurale zorg van Kennemerhart, vertelde trots over het programma dat Kennemerhart Oppeppers biedt.  ‘Behalve voorstellingen in Verhalenhuis Haarlem en museumbezoek, zijn er ook activiteiten op het gebied van sport en bewegen, groen en natuur, voeding en gezondheid en creatie.’

Programma coördinator Petra Jansen van Kennemerhart Oppeppers vond in Verhalenhuis Haarlem een fijne partner om ouderen een mooi cultureel aanbod te kunnen bieden. Samen met Arno van Vuurst, coördinator van Verhalenhuis Haarlem, kwam de speciale dagprogrammering voor ouderen tot stand. Verhalenhuis Haarlem is het culturele hart van Noord, aldus Arno van Vuurst. Het zit vol zinvolle verhalen die meer dan de moeite waard zijn om te horen, zien en ervaren. Je kunt er je verhaal kwijt of even op verhaal komen, of ernaar toe gaan om geprikkeld te worden door een ander verhaal dan je gewend bent.’

De dagprogrammering in Verhalenhuis Haarlem betreft een samenwerking met Kennemerhart Oppeppers, Verhalenhuis Haarlem, Getijden Uitvaartzorg, Stichting Seniorenactiviteiten Haarlem, Stichting Nabestaanden. Verhalenhuis Haarlem is een initiatief van de Protestantse Gemeente Haarlem Noord en Spaarndam.

Meer informatie over Kennemerhart Oppeppers: www.kennemerhart.nl/dagbesteding
Meer informatie over Verhalenhuis Haarlem: www.verhalenhuishaarlem.nl

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen