Nieuws

Wethouder Meijs trakteert cliënten van Kennemerhart

Tijdens NLdoet bakten wethouder Marie Thérèse Meijs en het Vrijwilligerscentrum Haarlem appelflappen met bewoners van De Molenburg, een woonzorglocatie van Kennemerhart.

Het Oranje Fonds organiseerde op 28 en 29 mei, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Op vrijdag 28 mei bakte Marie Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid bij de gemeente Haarlem samen met het VWC en bewoners van De Molenburg appelflappen. Amanda Fillerup, coördinator vrijwilligers bij Kennemerhart: “Wij zijn blij met dit initiatief. Het is mooi om te zien dat onze bewoners genieten en door deze actie in het zonnetje worden gezet. De appelflappen gaan als zoete broodjes over de toonbank in De Molenburg.”

Directeur van het Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving-BUUV Haarlem en lid van de Rotary Club Haarlem-Oost, Linda Wegman: “Tijdens NLdoet staan er in Haarlem en omgeving meer dan veertig klussen op het programma: van een speeltuin opknappen tot kostuums maken, van een kinderexpositie voorbereiden tot een verwendag voor ouderen. Voor iedereen is er wel een mooie klus te vinden. Daar draag ik zelf ook graag een steentje aan bij. ”

Bij Kennemerhart zetten ruim 750 enthousiaste vrijwilligers zich elke dag in om bewoners en cliënten nét dat beetje extra te bieden. Door de aandacht die ze geven dragen ze in hoge mate bij aan een prettige (leef)omgeving en een goed contact. De rol van vrijwilliger laat goed zien dat je met iets kleins iets groots kan bijdragen.

 

Foto: Kennemerhart medewerkster Anouk (l) met Wethouder Meijs (r) | Neel van Erve (In the Picture)

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen