Nieuws

Wethouders lezen voor bij Kennemerhart

In heel Nederland vonden afgelopen week voorleessessies voor ouderen plaats. Er werd voorgelezen door familieleden, scholieren, vrijwilligers, wethouders, bibliotheekmedewerkers en(lokale) bekendheden. Dit gebeurde in het kader van Nationale Ouderendag, jaarlijks de eerste vrijdag van oktober. Dit jaar schreef Ronald Giphart het Nationale Voorleeslunchverhaal, ‘De reünie’. Ook bij Kennemerhart werd er voorgelezen.

Zo luisterden op woonzorglocatie Schoterhof zo’n 20 bewoners met belangstelling naar wethouder Diana van Loenen. En in het Reinaldahuis las wethouder Bas van Leeuwen het verhaal van Ronald Giphart voor. Daarna was er een lunch, aangeboden door de Bibliotheek Haarlem.

De voorleescampagne, een initiatief van De Leescoalitie, laat zien dat voorlezen voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Twee bewoners van Schoterhof, samen met (links) wethouder van Loenen en Mirjam Rentema van Bibliotheek Haarlem.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen