Nieuws

De Blinkert neemt deel aan pilot bezoekregeling verpleeghuizen

Woonzorglocatie De Blinkert van Kennemerhart is het 26ste verpleeghuis in Nederland en eerste verpleeghuis in Haarlem dat deelneemt aan de pilot verruiming bezoekregeling verpleeghuizen. De Blinkert werd hiervoor aangewezen door de GGD Kennemerland. Kennemerhart is blij om onderdeel te zijn van de pilot en hoopt hiermee bij te dragen aan een verdere verruiming van de bezoekregeling van verpleeghuizen in Nederland. De verruiming van de bezoekregeling past in de visie van Kennemerhart als het gaat om het zoeken naar vrijheid voor cliënten en aandacht voor contact met naasten.

Sinds 20 maart geldt een door het kabinet opgesteld bezoekverbod aan verpleeghuizen om de kans zo klein mogelijk te maken dat kwetsbare ouderen in verpleeghuizen het coronavirus krijgen. Op 6 mei volgde het kabinetsbesluit om een eerste stap te zetten om de bezoekregeling voor verpleeghuizen te versoepelen. Echter onder strikte voorwaarden, gemonitord en gecontroleerd. Als blijkt dat de versoepeling van de bezoekregeling in de praktijk goed werkt, zal het kabinet op 19 mei een verdere verruiming van de bezoekregeling bekend maken. Deze zal dan ingaan vanaf 25 mei.

Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart: 'We zijn ontzettend blij dat De Blinkert onderdeel is van de pilot. Deelname hieraan maakt het mogelijk voor een aantal bewoners en hun familie om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Voor hen heeft het bezoekverbod een grote impact op hun leven. We hopen dat de ervaring van De Blinkert straks zal bijdragen aan het besluit om de bezoekregeling nog meer te verruimen zodat nog meer verpleeghuisbewoners met hun familie herenigd kan worden.’ Vanaf 1 mei was het in De Blinkert al mogelijk om gebruik te maken van een bezoekruimte met plexiglas. Andere locaties van Kennemerhart, zoals Schoterhof, De Molenburg, Huis in de Duinen, Meerleven en binnenkort ook De Rijp hebben een zogenoemde Flexvisit beschikbaar om bezoek mogelijk te maken.

De bezoekregeling in De Blinkert gebeurt volgens strikte voorwaarden, opgelegd vanuit het kabinet. Zo worden er harde eisen gesteld aan hygiëne, beschermingsmiddelen, het testbeleid en personeelsbezetting. Daarbij is de anderhalve meter afstand een strenge voorwaarde. Krystle Zonneveld, teamleider De Blinkert: 'Vanwege deze voorwaarden kunnen we helaas niet iedereen bij de pilot betrekken. Op basis van onze kennis van de bewoners, hun familie en elke persoonlijke situatie zullen we de pilotgroep echter zeer zorgvuldig samenstellen. Alle medewerkers van De Blinkert voelen zich zeer betrokken bij het lot van de bewoners om hun geliefden niet te kunnen zien. Zij doen er alles aan om contact te vergemakkelijken, bijvoorbeeld via een speciale bezoekruimte met plexiglaswand. Nu komt daar ook deze mogelijkheid voor ontmoetingen bij.'

Vanaf donderdag 14 mei is de versoepelde bezoekregeling in De Blinkert van kracht en zal de eerste bezoeker De Blinkert betreden. Kennemerhart treft voorbereidingen om na de pilot ook andere woonzorglocaties te laten volgen.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen