FAQs

Zijn de kappers, pedicure en winkeltjes op de woonzorglocaties open?

Alle kappers op onze woonzorglocaties zijn dicht tot en met 14 januari. Behandelingen met medische noodzaak gaan door (dit geldt ook voor pedicure met medische indicatie). De winkeltjes op onze woonzorglocaties blijven open.

Hoe weet ik als cliënt of naaste of een zorgmedewerker van Kennemerhart is gevaccineerd?

Nederland is een land waar niemand (ook niet zorgverleners) verplicht wordt om zijn/haar vaccinatiestatus te melden. Een werkgever weet dus niet welke medewerkers wel/niet gevaccineerd zijn, tenzij de medewerker zelf besluit om dat kenbaar te maken.

Wanneer krijgen zorgmedewerkers van Kennemerhart hun derde vaccinatie/booster vaccinatie? 

In de afgelopen weken hebben veel collega’s zich laten vaccineren met de booster via Kennemerhart. We investeren in informatieverschaffing aan onze medewerkers over het belang van vaccineren. Medewerkers van Kennemerhart kunnen zo laagdrempelig mogelijk een vaccinatie halen. 

Wanneer krijgen bewoners van woonzorglocaties Kennemerhart hun booster vaccinatie? 

Het coronavaccin beschermt tegen het coronavirus. En verkleint de kans om ernstig ziek te worden van corona. Na een tijdje neemt de bescherming af. De gezondheidsraad adviseert nu een tweede boosterprik voor mensen van 70 jaar en ouder en mensen die in een verpleeghuis wonen. Wij starten 14 maart 2022 met de tweede boostervaccinatie voor…