Nieuws

passie in beeld

Nieuwe verhalen van bewoners | Passie in Beeld

Acht nieuwe foto's zijn toegevoegd aan de fotoserie Passie in beeld - verhalen van levenskracht. De nieuwe portretten vertellen de mooie verhalen van onder andere softbalcoach Ton die meeging naar de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta en van Lida die als wedstrijddanser mooie prijzen won en naast dansen nog een grote liefde heeft; de Royal Enfield, een oude Engelse motor.

Je vindt de foto's van Ton, Lida en andere bewoners van Kennemerhart op onze website. Een rondreizende expositie van de fotoreeks langs onze woonzorglocaties is in voorbereiding.

Het verhaal achter Passie in beeld? Het viel geestelijk verzorger Jody van der Velde op dat wie ouderen werkelijk zijn en wat hen drijft, soms uit beeld lijkt te raken. Zo kwam ze op het idee een project te starten om bij bewoners van Kennemerhart verhalen van passie op te halen en samen met hen te bedenken hoe die verhalen in beeld kunnen worden gebracht. Ze vormde een projectteam met onder andere fotograaf Peter van Beek en geestelijk verzorger Abeltje Hoogenkamp, schreef fondsen aan en ging aan de slag. Het project maakt veel los. Niet alleen bij de bewoners, maar ook bij hun familie en zorgmedewerkers. Een prachtig fotoproject, waarin verhalen van passie van bewoners van Kennemerhart centraal staan, is het resultaat. Alle 26 foto’s zijn gemaakt in samenspraak met betrokken zorgmedewerkers en psychologen.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen