Nieuws

Artikel Haarlems Dagblad: Poppentherapie in Overspaarne

Vandaag staat een artikel in het Haarlems Dagblad over Poppentherapie in Overspaarne; een therapeutische benadering die gebruik maakt van poppen als hulpmiddel om communicatie, expressie en emotioneel welzijn van mensen met dementie te bevorderen.

Kennemerhart ergotherapeut Eveline Makkink (werkzaam op locatie Schoterhof) deed op locatie Overspaarne onderzoek naar de effectiviteit van poppentherapie op complex gedrag bij mensen met dementie. Meer over haar onderzoek lees je hier. De poppentherapie wordt inmiddels ook toegepast op Kennemerhartlocaties De Molenburg, A.G. Bodaan, Schoterhof en Huis in de Duinen.

Topcare expertisecentrum

Overspaarne is een 'Topcare expertisecentrum voor mensen met dementie en complex gedrag' en kreeg als eerste verpleeghuis in Nederland een predicaat op dit gebied. De poppentherapie sluit hierop aan.

Het Topcare predicaat betekent dat er in Overspaarne ruimte is om van elkaar te leren, dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen, dat er samengewerkt wordt volgens een ambitieuze visie en dat er gekeken wordt wat er beter kan in de zorg, de behandeling en de begeleiding van de bewoners. Het doen van onderzoek speelt hierbij een grote rol. Eigen onderzoek ideeën van medewerkers en naasten kunnen onder begeleiding van een wetenschappelijk adviseur uitgevoerd worden. Deze manier van werken betekent een continue verbetering van de zorg. Met collega’s onderling, maar ook met bewoners en met naasten.

Zie hieronder het artikel in het Haarlems Dagblad.

Bron: Haarlems Dagblad, door Jacco van Oostveen.
Foto: © Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen