Nieuws

Eerste zorgspeldjes voor anderstalige verzorgenden

Bestuurders Audrey van Schaik van Kennemerhart en Talitha van den Elst van het Nova College hebben afgelopen vrijdag het zorgspeldje overhandigd aan Rania, Sharon en Marites, voor de deur van woonzorglocatie Overspaarne van Kennemerhart. Alle drie werken ze inmiddels als gediplomeerd Verzorgende. Rania, Sharon en Marites zijn de laatsten van de eerste groep van negen anderstalige studenten die het zorgspeldje ontvangen, nadat ze in juni hun opleiding Verzorgende voor anderstaligen hadden afgerond.

Eind september zouden Kennemerhart en het Nova College in de Philharmonie de afronding vieren van een bijzonder succesvol en innovatief opleidingstraject: het Voortraject leren werken in de zorg en de opleiding Verzorgende-IG voor anderstaligen. Mooie woorden zouden gesproken worden, bloemen zouden worden gegeven en trotse studenten van het eerste uur zouden hun zorgspeldje krijgen uitgereikt. Helaas gooide corona roet in het eten en kon deze viering niet doorgaan. In plaats daarvan ontvingen de gediplomeerden de afgelopen weken, uit handen van de bestuurders van Kennemerhart en het Nova College en hun docenten, het verdiende zorgspeldje op hun werkplek bij Kennemerhart. Een videoboodschap door burgemeester Wienen van Haarlem en van de bestuurders

Eerder werd Rania geïnterviewd voor het Haarlems Dagblad en spraken burgemeester Wienen van Haarlem en de bestuurders van Kennemerhart en het Nova College Haarlem een videoboodschap in voor de gediplomeerden.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen