Nieuws

Guillermo greep de kans om door te stromen met twee handen aan!

Van huishoudelijke hulp naar gediplomeerd Helpende plus bij Kennemerhart

Sinds augustus werkt Guillermo (47) 32 uur per week bij Kennemerhart als Helpende plus in opleiding. Vier uur per week gaat hij naar school. De kans om als huishoudelijke hulp door te stromen naar Helpende plus greep hij met beide handen aan. Zo kon hij zichzelf verder ontwikkelen combineren met nóg meer betekenen voor de doelgroep waaraan hij zijn hart heeft verloren.

Als twintiger begon Guillermo in de horeca en werkte hij onder andere in een instellingskeuken van een verzorgingshuis. Tijdens het eten rondbrengen ontstond zijn liefde voor de ouderenzorg. En zo kwam hij terecht als huishoudelijke hulp bij Viva! Zorggroep en later bij Kennemerhart. Toen hij daar de vacature leerling helpende plus tegenkwam, hoefde hij niet lang na te denken.

Guillermo: ‘Ik wilde graag nog meer voor mensen kunnen betekenen. En het antwoord op de vraag die ik tijdens mijn interne sollicitatie kreeg, namelijk ‘welke verandering kun jij maken voor jouw cliënten’ wist ik heel zeker. ‘Aandacht geven’. Daar kun je altijd tijd voor maken. Ouderen hebben over het algemeen geen haast, dus je hoeft ook niet gehaast tewerk te gaan. Ik kan goed praten en werken tegelijk. Zo kom ik vaak zingend binnen en dat vinden mensen leuk. Net als humor en gelukkig hou ik daar zelf ook van. Als ik bijvoorbeeld bezig ben om boodschappen of spullen neer te zetten, is er altijd gelegenheid om een luisterend oor te bieden of zelf iets te vertellen. Dat kan ook heel goed tijdens het ondersteunen bij het aankleden.  Ook loop ik vaak even een huiskamer in. Het gaat dan vaak over muziek of over vroeger.

Tijdens mijn werk als huishoudelijke hulp heb ik veel geleerd. Over ouderen, over wat aandacht voor hen betekent en ook over wat eventueel beter kan. Die kennis neem ik mee in mijn nieuwe baan als helpende plus. De opleiding gaat me goed af. Het is veel leerstof, maar het is niet moeilijk. Daarnaast is het fijn dat ik een vast rooster heb. Daar heb ik ook bewust om gevraagd. Voor mij is dat belangrijk want twee van mijn vier zonen gaan nog naar school. En zo kan ik er naast werk en opleiding ook voor hén zijn.

De toekomst? Die ligt voor mij in de ouderenzorg. Het is leuk en dankbaar werk. Ik hoop dan ook door te stromen naar Verzorgende IG!

Wil jij net als Guillermo werken als (leerling) Helpende plus in de ouderenzorg? Of ga je voor een baan in de huishoudelijke ondersteuning en wil je eventueel doorgroeien naar Helpende plus? Kijk dan eens op onze werkenbij pagina. Daar vind je alle vacatures bij Kennemerhart.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen