Nieuws

Kennemerhart Oppeppers locatie Vogelhart feestelijk geopend

Kennemerhart Oppeppers Vogelhart is verhuisd. Sinds begin juli is deze innovatieve dagbesteding voor ouderen met een vorm van kwetsbaarheid te vinden in het Dorpshuis Vogelenzang. Om dit te vieren was er eind september een feestelijke openingsweek die op 1 oktober in bijzijn van de Bloemendaalse wethouders De Roy van Zuidewijn en (tevens loco-burgemeester) Heijink feestelijk werd afgesloten. Samen met Kennemerhart bestuurder Audrey van Schaik en directeur behandeling, revalidatie en extramurale zorg Annemieke de Vries werden symbolisch boompjes geplant én er werd een lied ten gehore gebracht door de deelnemers van Vogelhart.

Publicatie in het Haarlems Dagblad
Het Haarlems Dagblad publiceerde de dag erop een mooi artikel over Vogelhart in de krant (via onderstaande link te lezen):

Haarlems Dagblad - Samen een leuk plekje vinden in Vogelhart - 011021

Uitgebreid programma
Met het programma Kennemerhart Oppeppers richt  Kennemerhart zich op (actieve) ouderen met een vorm van kwetsbaarheid die zo lang mogelijk thuis willen en kunnen wonen. Eigen kracht en regie en ieders talenten en persoonlijke wensen staan centraal. Ontmoetingscentrum Vogelhart biedt activiteiten die daarbij aansluiten, zoals groene dagbesteding, sport & bewegen en theaterbezoek. Op donderdag is er ‘De Eetclub’ voor deelnemers en naasten. Samen met het Dorpshuis en andere netwerkpartners worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals workshops en lezingen. Daarnaast is er goed contact tussen jong en oud door de samenwerking met de school en naschoolse opvang de Paradijsvogel.

Eigentijdse visie
Nico Heijink: ‘Vanuit de eigentijdse visie op dagbesteding voor ouderen, vertaald in het programma Kennemerhart Oppeppers is locatie Vogelhart een bijzondere plek geworden. Het is mooi dat de gemeente hier aan heeft kunnen bijdragen, want zoiets komt alleen van de grond als iedereen zich hier hard voor maakt en buiten de kaders denkt. Een pluim voor Dorpshuis Vogelenzang, Kennemerhart en alle vrijwilligers. Geweldig dat hun inspanningen beloond worden.’

Veilige omgeving
‘Het voordeel van deze nieuwe locatie’, aldus senior medewerker Yvonne de Vries, ’is de eigen ruimte. Dit is voor de deelnemers een fijne plek waar zij elkaar wekelijks ontmoeten en de dag doorbrengen. Enige vorm van professionele begeleiding en ondersteuning is wenselijk, ook voor de naasten. Ons doel is om de deelnemende oudere weer in zijn of haar eigen kracht te zetten, eigen regie te geven en weer onderdeel te laten uitmaken van de maatschappij. Het gevoel erbij te horen is belangrijk. Dit stimuleren draagt ertoe bij dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.’

Samen kun je meer
Onderdeel zijn van het Dorpshuis, het huis voor en van het dorp, was vanaf het begin de reden voor Ontmoetingscentrum Vogelhart om aan te sluiten. Het is een laagdrempelige locatie waar iedereen kan komen. Van rouw tot trouw voor de gemeenschap en voor meerdere organisaties, zoals de Zonnebloem, KBO, de Majongclub en verschillende beweegactiviteiten.

Ook meedoen?
Het is altijd mogelijk om een kijkje te nemen bij Vogelhart. Monique, Tanja en Yvonne zijn de vaste medewerkers. Jeanne, Jacqueline, Paulien, Mieke, Claudia, Betty zijn als gewaardeerde vrijwilligers actief en geven iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Ontmoetingscentrum Vogelhart is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 - 15:30 uur en op donderdag van 15:00 - 18:30 uur. Zie voor meer informatie www.kennemerhart.nl/dagbesteding.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen