Nieuws

Passie in Beeld, verhalen van levenskracht

Het fotoproject ‘Passie in beeld’ laat zien dat ouderen zoveel meer zijn dan kwetsbare mensen. Het viel geestelijk verzorger Jody van der Velde op dat wie ouderen werkelijk zijn en wat hen drijft, soms uit beeld lijkt te raken. Zo kwam ze op het idee een project te starten om bij bewoners van Kennemerhart verhalen van passie op te halen en samen met hen te bedenken hoe die verhalen in beeld kunnen worden gebracht. Ze vormde een projectteam met onder andere fotograaf Peter van Beek en geestelijk verzorger Abeltje Hogenkamp, schreef fondsen aan en ging aan de slag. Het project maakt veel los. Niet alleen bij de bewoners, maar ook bij hun familie en zorgmedewerkers. Een prachtig fotoproject, waarin verhalen van passie van zestien bewoners van Kennemerhart centraal staan, is het resultaat. Alle foto’s zijn gemaakt in samenspraak met betrokken zorgmedewerkers en psychologen. Nog niet alle zestien bewoners zijn gefotografeerd, dat gebeurt in de zomer van 2021. De hele serie wordt in april 2022 in De Gang in Haarlem geëxposeerd. In de tussentijd kan je hier de foto's al bewonderen.

Fotografie: Peter van Beek Fotografie en Storytelling

Bekijk de fotoserie

 

Simon

passie in beeld simon

Simon noemt zichzelf een dondersteen, want hij houdt ervan om grapjes uit te halen. Een andere grote liefde is lekker eten. Van die hobby heeft hij zijn beroep gemaakt: Simon werkte veertig jaar als ober in een deftig pak in deftige restaurants. Maar zijn allergrootste passie is ongetwijfeld Elvis. De muziek, de mens, de kleding, het imago, de sfeer, de films… ja, eigenlijk alles aan Elvis Presley vindt Simon geweldig. Maar het meeste houdt hij toch van de muziek. In de loop van zijn leven heeft Simon een indrukwekkende Elvis-verzameling aangelegd. Hij staat op de foto met een Cadillac Fleetwood uit 1960, een kunstwerk uit de tijd van The King. Elvis had er zelf ook een paar.
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen