Nieuws

Vandaag is Nationale ouderendag

Vandaag is de eerste vrijdag van oktober, de Nationale ouderendag. Een dag waarop individuele wensen van ouderen worden vervuld. Voor het project ‘Passie in beeld’ ging Lenie op de foto. Als prinses. Dat was haar wens.

Lenie groeide op in een groot gezin met zeven broers en vier zussen. Door oorlog, honger en armoede was er weinig ruimte om kind te zijn. Dat heeft ze gemist. Lenie houdt van haar dochter, kleindochter en achterkleinkinderen. Ze is ook verknocht aan Vlieland. En ze is dol op mooie kleren. Vroeger was daar natuurlijk geen geld voor. Daarom wil Lenie nu graag op de foto als prinses. Met zo’n prachtige japon staat ze letterlijk een keer in het zonnetje - en wordt ze prompt zelf een soort zonnetje, zo uitbundig staat ze te stralen. Dat krijg je ervan als twee levendige achterkleinkinderen vrolijk rondjes rennen om het fotomodel heen… 

De foto van Lenie komt uit de nieuwste reeks 'Passie in beeld' foto’s. Het fotoproject ‘Passie in beeld’ laat zien dat ouderen zoveel meer zijn dan kwetsbare mensen. Het viel geestelijk verzorger Jody van der Velde op dat wie ouderen werkelijk zijn en wat hen drijft, soms uit beeld lijkt te raken. Zo kwam ze op het idee een project te starten om bij bewoners van Kennemerhart verhalen van passie op te halen en samen met hen te bedenken hoe die verhalen in beeld kunnen worden gebracht. Ze vormde een projectteam met onder andere fotograaf Peter van Beek en geestelijk verzorger Abeltje Hoogenkamp, schreef fondsen aan en ging aan de slag. Het project maakt veel los. Niet alleen bij de bewoners, maar ook bij hun familie en zorgmedewerkers. Een prachtig fotoproject, waarin verhalen van passie van bewoners van Kennemerhart centraal staan, is het resultaat. Alle foto’s zijn gemaakt in samenspraak met betrokken zorgmedewerkers en psychologen. Op www.kennemerhart.nl/passie-in-beeld kun je alle beelden zien uit de serie ‘passie in beeld’. De nieuwe reeks met onder andere de prinsessenfoto van Lenie wordt de komende weken gepubliceerd.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen