Nieuws

Veel belangstelling voor coronavaccinatie zorgmedewerkers Kennemerhart

Vanaf vandaag start het vaccineren van ouderenzorgmedewerkers in Zuid-Kennemerland. De komende periode krijgen ook de Kennemerhart medewerkers hun eerste vaccinatie. In aanloop naar de eerste prik zijn we blij verrast door het grote animo onder zorgmedewerkers om een vaccinatie te halen.

 

Kennemerhart onderschrijft, hoewel de vaccinatie vrijwillig is, het belang hiervan. Wanneer genoeg mensen zijn gevaccineerd, kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen en zijn er minder maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verspreidt. Na een rondvraag intern blijkt de vaccinatiebereidheid van medewerkers van Kennemerhart hoog. Degene die geen vaccinatie halen zijn bijvoorbeeld zwanger of hebben recentelijk Covid gehad en een enkeling daargelaten. Audrey van Schaik, voorzitter Raad van Bestuur Kennemerhart: 'Onze zorgmedewerkers halen de prik niet alleen voor zichzelf maar ook ter bescherming van onze cliënten. Het raakt me om te zien hoe betrokken onze medewerkers bij onze cliënten zijn. Ik ben daar ontzettend trots op. Vandaag wordt gestart met het vaccineren van medewerkers van Kennemerhart. We hebben het afgelopen jaar veel pijn en verdriet gezien, ik ben blij dat het komend jaar er beter uit gaat zien’. De hoge vaccinatiebereidheid zie je niet enkel terug bij Kennemerhart, maar ook landelijk. De GGD GHOR rapporteerde vorige week dat binnen 5 dagen bijna alle 408.000 tijdsloten volgeboekt waren voor een vaccinatie-afspraak.

 

Kennemerhart kijkt ook uit naar de start van het vaccineren van onze cliënten in verpleeghuizen, want dit is een belangrijke stap in de aanpak van het coronavirus. De langdurige zorg heeft zwaar te lijden onder corona. Dat we straks zowel onze medewerkers als onze bewoners kunnen vaccineren is een enorme stap vooruit en biedt hoop.

 

Ondanks corona gebeuren er gelukkig ook mooie dingen. De afgelopen tijd hebben we bij Kennemerhart bijzondere initiatieven mogen zien. Er was een speciaal bezoek van de CliniClowns aan cliënten van onze thuiszorg, verse zelfgemaakte wafels werden bezorgd voor de medewerkers op De Molenburg en de bewoners van Overspaarne werden getrakteerd op een saxofoonconcert.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen