Coronavirus – updates

Het belangrijkste uitgangspunt van Kennemerhart is het zoveel mogelijk waarborgen van de gezondheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Wij volgen alle richtlijnen en nieuwste updates van het RIVM. Elke dag toetsen wij onze maatregelen en protocollen en passen aan als dat nodig is. Dit betekent dat onze informatie dagelijks kan worden aangepast. Kennemerhart heeft hierbij nauw contact met de GGD en de GHOR (Geneeskundige hulpverleningsdienst in de regio).

Bekijk het menu hiernaast (of op mobiel hieronder) voor de veelgestelde vragen cliënten en externe betrokkenen, mooie initiatieven en contactgegevens.

Plan uw bezoek

Komt u op bezoek bij één van onze locaties? Wij vragen u om van tevoren uw bezoek aan te melden zodat we een overvolle locatie en afdeling kunnen voorkomen. Plan hier uw bezoek.

Kennemerhart zoekt meer zorghelden

Ook nu zoeken wij nieuwe collega’s, bekijk hier een greep uit onze vacatures.

 

Helpende plus thuiszorg

Verzorgende IG

Verpleegkundige thuiszorg

Bekijk de overige vacatures

Update

  • Indien op onze woonzorglocaties (een vermoeden van) COVID-19 wordt vastgesteld, worden onze directe betrokkenen (medewerkers, cliënten en verwanten) geïnformeerd. Daarnaast melden wij de besmetting direct bij de GGD, die medeverantwoordelijk is voor contactonderzoek. Zolang u geen bericht heeft ontvangen over een besmetting op uw locatie/afdeling, dan is er ook geen besmetting vastgesteld.
  • Mocht er sprake zijn van nieuwe besmettingen, dan zijn al onze locaties daarop voorbereid. Alle locaties maken een nieuw opschalingsplan en richten een anderhalve meter-samenleving in om toekomstige besmettingen te hanteren. De insteek is dat een locatie niet meer dicht hoeft als een besmetting zich voordoet. Uiteraard is dit afhankelijk van de logistieke situatie van de betreffende locatie/afdeling (kan de anderhalve meter afstand worden bewaard, zijn er speciale looproutes etc).
  • Bezoek is – indien er geen sprake is van besmetting – gelukkig weer welkom. Echter, juist nu is het belangrijk om alert te blijven. Het virus is er immers nog steeds. Wij hopen daarom ook nu te mogen rekenen op uw begrip en medewerking. Indien u de gelegenheid heeft om eigen beschermingsmiddelen (zoals een mondkapje) mee te nemen naar onze woonzorglocaties, wordt dat geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze huisregels.
  • Voor professionals en verwijzers: Kennemerhart biedt multidisciplinaire behandeling aan cliënten die COVID-19 hebben gehad. Lees meer over deze behandeling.

 

Deel deze pagina: