Nieuws

Nieuwbouw Huis in de Duinen feestelijk geopend

Vrijdag 16 juni vond de feestelijke opening van Huis in de Duinen in Zandvoort plaats. Bewoner Ap Lammers knipte, met assistentie van Helma Meeuwissen (zorgdirecteur Huis in de Duinen), symbolisch het lint door. Ruim 200 bewoners, naasten, medewerkers, vrijwilligers en andere gasten genoten van het mooie weer en de gezelligheid, maar bovenal van de muzikale optredens van de Wapenzangers en Alain en Dane Clark. Het kunstwerk 'Zeemeermin met kind' heeft een nieuwe plek op het terrein gekregen en werd deze middag her onthuld door leden van de cliëntenraad van Huis in de Duinen. Het kunstwerk is gemaakt door de Zandvoortse kunstenares Nel Klaassen. Het beeld is in het verleden geschonken door het stichtingsbestuur aan de Huis in de Duinen bewoners. Het sierlijke kunstwerk symboliseert het steeds vernieuwende leven en de verbondenheid met het water, waar wij uit voortkomen.

Cedric van der Meulen, bestuurder Kennemerhart vertelt: 'Het nieuwe Huis in de Duinen bestaat uit 97 kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen die complexe zorg nodig hebben. Huis in de Duinen is een fijne plek geworden waar je je thuis voelt. Cliënten hebben ruime studio’s of appartementen met eigen sanitair. Het Paviljoen, waar ook buurtbewoners en Zandvoorters meer dan welkom zijn, maakt Huis in de Duinen compleet. Wij zijn trots dat wij samen met Woonzorg Nederland een duurzaam en modern woonzorgcentrum hebben mogen neerzetten dat voldoet aan de toekomstige zorgvraag. Zo hebben we geen gas meer en wekken we stroom op met zonnepanelen.'

Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland: 'Door de toenemende zorg voor kwetsbare ouderen in Nederland neemt ook de vraag naar woonruimte toe voor senioren die zware zorg nodig hebben. Met de bouw van verpleeghuizen als Huis in de Duinen speelt Woonzorg Nederland hierop in. Maar dat doen we niet alleen. De vraag naar ouderenhuisvesting kunnen we uitsluitend met elkaar oppakken. We zijn dan ook trots op de samenwerking met zorgorganisatie Kennemerhart, De Hartekamp Groep en andere betrokken partijen. Het resultaat is ernaar; een mooi toekomstbestendig nieuw verpleeghuis Huis in de Duinen”.

We zoeken trouwens nog nieuwe collega's. Werken op deze mooie, nieuwe en innovatieve plek is uniek. Wil je meer weten? Loop vooral binnen of kijk op www.werkenbijkennemerhart.nl.

Meer lezen over de opening van Huis in de Duinen? De Zandvoortse Courant en ook het Haarlems Dagblad hebben erover bericht.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen