Nieuws

Nog eens vier verpleeghuizen openen de deuren na 25 mei

Vanaf 25 mei kunnen verpleeghuizen in Nederland beperkt bezoek ontvangen, mits er geen recente coronabesmettingen zijn op de locatie/afdelingen, er voldaan wordt aan de voorwaarden van het RIVM, de handreiking bezoekbeleid verpleeghuizen in coronatijd, én de verpleeghuizen er zelf klaar voor zijn. Dat heeft minister De Jonge tijdens de persconferentie van 19 mei bekend gemaakt. Voor Kennemerhart betekent dit dat bewoners van woonzorglocaties Meerleven, A.G. Bodaan, De Molenburg en Overspaarne vanaf volgende week beperkt bezoek mogen ontvangen. De overige vijf locaties van Kennemerhart zullen spoedig volgen. In De Blinkert was dit al eerder mogelijk vanwege deelname aan een landelijke pilot met 26 verpleeghuizen. Volgens minister Hugo de Jonge betekent de verruiming van de bezoekregeling vanaf 25 mei ‘een terugkeer naar meer nabijheid’. De minister is voornemens om zonder tegenslag per 15 juni weer beperkt bezoek in alle verpleeghuizen toe te staan. De dag- en ontmoetingscentra van Kennemerhart ontvangen inmiddels ook weer cliënten.

Bezoek voor bewoners van vijf verpleeghuizen

Kennemerhart is blij voor bewoners en familie dat de bezoekregeling wordt verruimd. Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart: “Voor bewoners en familie was het sluiten van de verpleeghuizen op 20 maart een hard gelag. Van de ene op de andere dag was het niet meer mogelijk elkaar te ontmoeten. Persoonsgerichte zorg en het welzijn van onze bewoners vinden we heel belangrijk. We hebben daarom vanaf het begin naar mogelijkheden gezocht om het leed voor bewoners zo veel mogelijk te verzachten en het contact met familie op alternatieve manieren te organiseren. Bijvoorbeeld door middel van beeldbellen, raambezoeken, het plaatsen van flexvisits, het creëren van bezoekersruimtes met plexiglas wanden en het bemachtigen van de 26ste plek op de lijst van deelnemende verpleeghuizen aan de landelijke pilot verruiming bezoekregeling. Dat was overigens allemaal niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van onze medewerkers. Dat de bezoekregeling per 25 mei verruimd worden is dus heel mooi nieuws!”

Succesvolle pilotdeelname verruimde bezoekregeling De Blinkert

Vanwege de deelname aan de landelijke pilot verruiming bezoekregeling kon Kennemerhart al vanaf 14 mei proefdraaien met woonzorglocatie De Blinkert. Dat gebeurt volgens strikte voorwaarden, opgelegd vanuit het kabinet. Bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne, beschermingsmiddelen, het testbeleid, personeelsbezetting en het bewaren van de anderhalve meter afstand. In eerste instantie nemen elf bewoners van De Blinkert deel aan de pilot. Volgens teamleiders Krystle Zonneveld en Ans van Beek zijn de eerste ervaringen positief. “We horen dit van zowel cliënten, medewerkers als bezoekers. Zo bezocht Peter Lange als één van de eerste bezoekers zijn moeder die in De Blinkert woont. Peter Lange: “Na twee maanden geen bezoek aan mijn moeder was dit een heel stap vooruit. Samen zijn we naar buiten geweest, naar de tuinderij waar we bloemen en de grote herdershond die daar altijd loopt weer hebben gezien. Het was kort, maar we hopen op spoedig meer tijd om een verdere wandeling te kunnen maken. We zijn geduldig!” Volgens teamleiders Krystle en Ans blijft het lastig voor bewoners en bezoekers om elkaar niet te kunnen aanraken en te kunnen knuffelen. Krystle Zonneveld: “Ondanks dat heeft deze verruimde bezoekregeling een heel positief effect op alle betrokkenen. We hopen dat de rest van de landelijke pilot even positief verloopt, en dat we bezoek op korte termijn mogelijk kunnen maken voor al onze bewoners. Ons draaiboek hebben we direct doorgespeeld naar de vier verpleeghuizen van Kennemerhart die vanaf 25 mei de deuren mogen openen.

Voor actuele informatie verwijzen wij naar: www.kennemerhart.nl/corona


Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen