Nieuws

Je gezonde verstand. Dát is pas gezond!

Corona valt niet meer weg te denken uit ons leven. Wat voorheen altijd logisch en vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Wat is nu verstandig? Dat is voor iedereen de grote vraag. Het leven met corona vraagt immers om flexibiliteit, creativiteit en ook om een behoorlijke portie incasseringsvermogen. Met maar één doel: onze gezondheid.

De tijd die we met elkaar doormaken levert ook mooie dingen op. Lieve attenties en hartverwarmende acties voor kwetsbare ouderen om het leed te verzachten. Cadeautjes, opstekertjes en bemoedigende woorden voor het enorm hardwerkende zorgpersoneel om ze een hart onder riem te steken. Vrijwilligers van KLM, verenigd in Blauw Helpt, die ondersteuning bieden. Verpleegkundig militairen van Defensie die helpen op zorgafdelingen. Individuele acties zoals die van Sheila Willemse die zo graag haar opa weer wilde zien met bezoekershuisjes tot gevolg. En vaten met liters handalcohol van bierbrouwerij Bavaria om het virus te bestrijden. Kortom, voldoende mooie initiatieven!

Met elkaar hebben we laten zien dat we ons kunnen aanpassen. We zijn ons ervan bewust geworden dat je soms moet inleveren om er uiteindelijk beter van te worden. Dat inleveren heeft de afgelopen maanden zeker wat opgeleverd. Landen openen hun grenzen, de horeca mag weer mondjesmaat open, kinderen mogen weer naar school, en beetje bij beetje gaan ook de deuren van de verpleeghuizen en de dag- en ontmoetingscentra weer open.

Spannend! Want juist ouderen zijn kwetsbaar in een tijd waarin het virus nog steeds rondwaart en op de loer ligt. Laten we daarom ook nu met elkaar de schouders eronder blijven zetten. Door ons samen te houden aan de nieuwe richtlijnen. Richtlijnen die er zijn om te voorkomen dat ze weer verscherpt moeten worden. Het virus is er immers nog steeds. En wat we allemaal willen voorkomen is dat we straks weer terug zijn bij af en dat maatregelen weer verscherpt moeten worden om nieuwe besmettingen en sterfgevallen te voorkomen.

De moraal van dit verhaal? Gebruik je gezonde verstand. Dát is pas gezond!

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen