Nieuws

Gouden Prezo-keurmerk voor zeven woonzorglocaties van Kennemerhart

Kennemehart heeft het gouden PREZO-keurmerk ontvangen voor zeven van haar woonzorglocaties in Haarlem en Bloemendaal.Het landelijk erkende kwaliteitskeurmerk PREZO is hét kwaliteitskeurmerk voor de zorg en werd uitgereikt door het onafhankelijke en geaccrediteerde kwaliteitsinstituut Perspekt. Het ‘gouden’ resultaat laat zien dat de organisatie in ruime mate voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld in ouderenzorg.

Het gouden keurmerk, met bijbehorende plaquette, werd door mevrouw Lieke Tiel Groenestege, auditcoördinator van Perspekt, uitgereikt aan de teamleiders van De Janskliniek. Teamleider cliëntenzorg Bob Foudraine, te midden van bewoners en trotse zorgmedewerkers: ‘Het keurmerk bewijst dat we daadwerkelijk doen waar we voor staan, namelijk optimale zorg bieden vanuit aandacht voor de bewoner. Het was leuk om van de auditoren terug te horen waar we goed in zijn. En we zijn natuurlijk super trots dat we deze plaquette aan de muur mogen hangen.’ Later op de dag bezocht Perspekt ook verpleeghuis Overspaarne. De feestelijke uitreikingen in Schoterhof, Het Anton Pieckhofje, De Rijp, De Molenburg en De Blinkert volgen in de komende weken.

PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg en richt zich op de prestaties die medewerkers en de organisatie leveren aan hun cliënten. De auditoren van Perspekt bezochten dit voorjaar locaties van Kennemerhart (voorheen locaties van SHDH). Zij observeerden de zorg en dienstverlening in de dagelijkse praktijk en gingen in gesprek met medewerkers, vrijwilligers, bewoners en familie. Lid Raad van Bestuur Audrey van Schaik vindt het belangrijk dat de door Kennemerhart geleverde zorg door een onafhankelijk kwaliteitsbureau onder de loep is gehouden. ‘Het is goed om regelmatig stil te staan bij wat je doet en om jezelf een spiegel voor te houden. Het is geweldig dat Perspekt ons zo goed heeft beoordeeld. De gouden keurmerken zijn een erkenning voor alle inspanningen die we elke dag weer met elkaar leveren. De auditoren noemden een aantal voorbeelden van zorgmedewerkers die al hun creativiteit, aandacht en tijd inzetten om het beste voor een cliënt te bereiken. Ik ben enorm trots op de goede zorg die onze medewerkers bieden, en op de manier waarop ze dat zichtbaar gemaakt hebben tijdens de audits. Daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd!’

Ook op organisatieniveau scoorde Kennemerhart goud. De huishoudelijke zorg thuis behaalde het zilveren keurmerk, en ook de dagbesteding voldoet aan alle eisen. Voor de wijkverpleging volgt op een later moment nog een audit.

Het PREZO-keurmerk wordt voor een periode van drie jaar toegekend, waarbij jaarlijks een tussentijdse audit plaats vindt ter controle en borging van de kwaliteit.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen