Nieuws

Studenten en Schoterhofbewoners samen op pad

Negen jongens van dispuut V.o.J van de Amsterdamse roeivereniging Nereus gingen vandaag met bewoners van Schoterhof op pad voor een gezellige picknick. Na een lesje rolstoel rijden én een spontaan pianoconcertje van student Wolke, togen ze gezamenlijk naar het verderop gelegen Schoterbos om samen te genieten van een lekkere lunch.

Lustrumviering
De picknick kwam tot stand nadat Kennemerhartbestuurder Carolien Koning had geboden op een veiling ten bate van de lustrumviering van de studentenclub waar haar zoon lid van is. Carolien: ‘Ik bood tijdens de veiling op het lot ‘maatschappelijke activiteiten’. Met als resultaat deze mooie actie voor onze bewoners. Welzijn is naast goede zorg voor onze cliënten ontzettend belangrijk. Deze activiteit zorgt ervoor dat studenten en bewoners van Schoterhof op een leuke manier een kijkje in elkaars leven krijgen.’

Stichting Vrienden van Max
Student Bickel Bruijne namens dispuut V.o.J: ‘De opbrengst van de veiling heeft twee bestemmingen. Allereerst ’Stichting Vrienden van Max', een stichting die ernstig zieke jongvolwassenen helpt met het vervullen van een wens. Deze stichting ligt ons na aan het hart, omdat Max lid was van onze vereniging. Zijn overlijden heeft ons doen beseffen dat het leven ook gevierd moet worden. De tweede bestemming van de opbrengst is dan ook een lustrumreis en een gala. We vinden het heel leuk dat we vandaag via de lustrumveiling op stap gaan met de bewoners van Schoterhof. We hopen er samen een onvergetelijk uitje van te maken. Eerder hebben we in een ander verzorgingstehuis geholpen met het onderhoud van de tuin en ook dat hebben we met veel plezier gedaan.'

De bewoners genoten zichtbaar van de picknick. En dankzij de goede organisatie door team Welzijn, de hulp van enkele vrijwilligers én de door de keuken van Schoterhof klaargemaakte lunch, was het een succes.

Kennemerhart is blij met activiteiten zoals deze. Vanwege de druk op de zorg zijn leuke uitjes voor cliënten door vrijwilligers of uit de sociale omgeving van bewoners altijd zeer welkom.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen