Nieuws

Wijkbewoners ontmoeten elkaar bij Kennemerhart

Afgelopen week was er een feestelijke high tea in het Wapen van Kennemerland voor thuiswonende cliënten van Kennemerhart. Het initiatief werd genomen door medewerkers van de wijkverpleging, de huishoudelijke ondersteuning en de dagbesteding van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart.

Laura Twisk bemant het secretariaat van de ‘extramurale zorg’ van Kennemerhart. Ofwel alle zorg die geboden wordt aan thuiswonende cliënten. Zij hebben bijvoorbeeld gekozen voor wijkverpleging of huishoudelijke ondersteuning of bezoeken een ontmoetingscentrum van de ouderenzorgorganisatie. Laura: ‘We wilden onze cliënten graag de gelegenheid geven anderen mensen uit hun wijk te ontmoeten. En tegelijkertijd wilden we hen bedanken dat ze hun zorg aan ons toevertrouwen. Zo kwamen we op het idee om een gezellige high tea te organiseren.’ Zo’n 35 thuiswonende cliënten en mantelzorgers gingen in op de uitnodiging en kwamen naar Het Wapen van Kennemerland. Er was soep en er waren sandwiches, taartjes, scones en andere lekkernijen. Laura: ‘Het was een geslaagde middag en iedereen genoot zichtbaar van de high tea en de gesprekken. Deze manier van ‘elkaar ontmoeten’ in een gezellige omgeving en in een ongedwongen sfeer is wat ons betreft dan ook zeker voor herhaling vatbaar.’

Kennemerhart biedt vanuit tien woonzorgcentra, een behandelcentrum en meerdere dag- en ontmoetingscentra diensten op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen